2020. november 27., péntek

Centripetális Gyorsulás Képlet

Centripetális Gyorsulás Képlet. Az ő nagy eredménye volt a. Általánosabban, így nevezzük azt a gyorsulást, amivel egy testnek gyorsulnia kell ahhoz, hogy egy görbe mentén mozogjon.

A Kormozgas Dinamikai Leirasa
A Kormozgas Dinamikai Leirasa from www.fizikakonyv.hu
A centripetális erő ( latin centrumból , center és petere , keresni) olyan erő , amely a testet görbe úton követi. A következő képlet (úgy mint a centripetális erőnél is) meghatározza a centrifufális erő értékét 5 ki kell hangsúlyozni, hogy a centripetális és a centrifugális erők lényegesen különböző vonatkoztatási. Általánosabban, így nevezzük azt a gyorsulást, amivel egy testnek gyorsulnia kell ahhoz, hogy egy görbe mentén mozogjon.

A sebességet v 1 idő alatt, t 1 időpontot és hasonló értéket v 2 időpontban t 2.

Például egy furcsa elméletet közöltek a közelmúltban. A centripetalális gyorsulás, amelyet radiálnak vagy normálnak is neveznek, a mozgó tárgy által felgyorsított gyorsulás, amikor körlevelet ír le. A centripetális erő ( latin centrumból , center és petere , keresni) olyan erő , amely a testet görbe úton követi. Centripetális gyorsulás jelenik meg, amikor a test egy körben mozog.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel