2020. december 16., szerda

Diszkontráta Képlet

Diszkontráta Képlet. Ez képviseli a vonzott tőke költségét. A kedvezményes tényező kiszámítása az alábbiakban megadott képlet alapján történik.

A Tarsadalmi Diszkontrata Meghatarozasa Magyarorszagon A Ramsey Formula Alkalmazasaval Pdf Ingyenes Letoltes
A Tarsadalmi Diszkontrata Meghatarozasa Magyarorszagon A Ramsey Formula Alkalmazasaval Pdf Ingyenes Letoltes from docplayer.hu
• azt a megtérülési rátát reprezentálja, amelyet a vállalatnak minden tőkejuttató igényeinek kielégítése érdekében minimálisan el kell érnie. Gyakran rövidítik, amelyet könnyen kiszámíthatnak a pénzügyi számológépek, amelyek becsatolják az n (periódusok) és az r (diszkontráta) értékeit. Kd = 1 / (1 + d) ^ nd = diszkontráta vagy diszkontráta, n = az idő vagy az időszakok száma, amelyek alatt a jövedelmet tervezik.

, a járadékok jelenlegi értékének kiszámítására szolgál.

A diszkont tényező két elemből áll, mint például az idő és a diszkontráta. Ha ezt növeli a jegybank, akkor a bankoknak költségesebb lesz a hitelfelvétel, és ezért megnövelik az önkéntes tartalékaikat, azaz csökken a multiplikátor és a pénzmennyiség. A számvitelben a diszkont tényező kiszámításához matematikai képletet alkalmaztak. A tőke súlyozott átlagköltségének kiszámításához meg kell határoznia, hogy a vállalat melyik részét finanszírozza tőkével és mennyivel az adósság.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel